Tarhana soup (Tarhana corbasi)

tarhana corbasi2-3 tablespoonful tarhana dough (see below)
1/2 cup water
2 tbsp crushed tomato
2-3 cup chicken stock
Crushed red pepper, optional
1 tsp butter

Garnish:
Crumbled feta cheese

Place the tarhana and 1/2 cup water in a pot. Leave it alone for 1-2 hours for tarhana to dissolve a bit. Then add in the rest of the ingredients. Cook and stir constantly over medium-low heat. Adjust consistency of the soup to your liking by adding more water if you prefer. Taste for salt.

Place the soup into a bowl, sprinkle some crumbled feta cheese on top and serve while still warm.

Tarhana Soup is great for cold winter mornings as breakfast:)

This recipe makes 2 servings.

This recipe is taken from Binnur’s Turkish Cookbook: Binnur’s Tukish Cookbook – Tarhana soup

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s